.









,

Prevenirea situațiilor de risc școlar prin adaptarea procesului educațional la potențialul psihointelectual al elevului cu cerințe educaționale speciale

 

Proiectul ”Prevenirea situațiilor de risc școlar prin adaptarea procesului educațional la potențialul psihointelectual al elevului cu cerințe educaționale speciale” reprezintă un demers de implicare socială în psrijinul elevilor cu cerințe educaționale speciale din România, prin promovarea incluziunii educaționale, având ca finalitate îmbunătățirea calității vieții elevilor cu cerințe educaționale speciale. 

Toate activitățile acestui proiect se organizează gratuit, pe bază de voluntariat, participanții suportând exclusiv costurile de emitere a documentelor precum și cele aferente experierii lor în format letric, utilizând serviciile de curierat rapid. Pentru perioada 2020- 2025, proiectul este inclus pe platforma eTwinning.ro, componentă Erasmus plus, prin demersul realizat de dl. psih. Dragomir Corneliu, în calitatea sa profesor itinerant/ de sprijin, cu activitatea sa desfășurată în învățământul special-integrat.

SCOP ȘI OBIECTIVE: 

Scopul demersului nostru este ”Promovarea voluntariatului în rândul specialiștilor și studenților din care își desfășoară activitatea profesională în domeniile învățământul special, special integrat și de masă, psihologie, asistență socială și civic”

Ne propunem următoarele obiective:

1. participarea unui număr de 150 de specialiști la activitățile proiectului nostru

2. implicarea unui număr de 600 de elevi cu cerințe educaționale speciale în proiect, prin activitatea specialiștilor implicați în proiect

3. organizarea unui număr de 75 de activități de dezvoltare profesională, abilitare funcțională (fiecare activitate având un număr de 10 ore), grup de lucru, workshopuri, webinare, etc

4. prezentarea unui model de bună practică de implicare a cabinetelor individuale de psihologie în demersurile civice și sociale de voluntariat

ACTIVITĂȚI:

Organizăm un grup de dezvoltare profesională în cadrul căruia să desfășurăm on-line o activitate de dezvoltare profesională și abilitare funcțională pentru profesorii din învățământul de masă, special integrat și special precum și pentru  studenții, specialiștii și persoanele interesate cu... (citește mai mult)

Studenții, specialiștii, psihologii și cadrele didactice din învățământul special, special integrat și de masă care realizează activități de sprijin educațional în mod voluntar cu grupe de 2-5 elevi cu cerințe educațioanle speciale sau dificultăți de învățare, pot participa... (citește mai mult)

Schimbul de experiență reprezintă un demers deosebit de important pentru toți specialiștii care lucrează cu copiii cu tulburări specifice de învățare, indiferent de locul unde aceștia își... (citește mai mult)

Organizăm on-line o activitate de dezvoltare profesională dedicată studenților de la specializările de psihologie, psihopedagogie specială și științele educației și cadrele didactice din învățământul special integrat și învțățământul public de masă cu tema ”Realizarea adaptărilor curriculare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale din.. (citește mai mult)

Implicarea cadrelor didactice cu statut de diriginte/învățător din învățământul de masă în procesul de integrare a elevilor cu C.E.S., mai ales în contextul în care școala nu are profesor itinerant/de sprijin, reprezintă un proces de responsabilizare a acestora cu privire la... (citește mai mult)